Столичната община обмисля поредна преработка на епичния ремонт на столичния Граф

...
Столичната община обмисля поредна преработка на епичния ремонт на столичния Граф
Коментари Харесай

"Граф Игнатиев" се оказа тесен за всичките си пейки

Столичната община обмисля поредна преправка на епичния ремонт на столичния " Граф Игнатиев ". Кметството е на път да се откаже от част от заложените детайли в пейките композиции на площад " Славейков ", се разбра от изявление на кмета Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия. След снабдяване на част от продуктите общината е открила, че въпросните композиции са прекомерно огромни и във типа, в който са замислени, ще пречат на минувачите. Ремонтът на централната градска част ще претърпи и различен поврат - прекъсване на строителството по улиците " Шишман " и " 6-ти септември " поради нуждата от замяна на топлопровод.

Както " Сега " писа, на площадите " Славейков " и " Гарибалди " са заложени по 7 и 5 композиции от кашпи и пейки от лят камък. Според ценовата оферта на изпълнителя " Джи Пи груп " композициите ще костват по 8922 лева (б.р. - пейките от по 10 218 лева бяха заложени по контракта с другия реализатор - " ПСТ Груп ", който работи в региона на университета, църквата " Св. Александър Невски " и Военния клуб). След абсурда за скъпите градски мебели, заложени по плана, от общината се втурнаха да изясняват, че в зоната на " Графа " няма да се инсталират елементарни пейки, а цели композиции. Така от изявления се разбра, че на площад " Славейков " в границите на композициите са заложени цели 28 детайла. Част от тях към този момент са доставени и съставляват ситуирани на писмен знак Г блокове, само че оборудванията не са инсталирани. Досега версията беше, че би трябвало да се обезпечат по-големи отвори към дърветата, само че без да се понижава тротоарът около трамвайната линия.

" Първоначалният вид беше да са към дърветата, само че това щеше да пречи на хората да минават около трамвайната линия ", изясни Фандъкова пред Българска национална телевизия. Затова на проектанта " А.Д.А. " било предоставено да търси друго решение. Фандъкова въпреки всичко увери, че общината ще заплаща единствено за действително направеното и инсталирано5о. Скъпите пейки по контракта с " ПСТ Груп " май също ще останат единствено на хартия - след абсурда от компанията се измъкнаха, че те не са останали в окончателния вид на плана.

 

НОВИ ВИСОТИ

Новина към реконструкцията на центъра на София създаде и зам.-кметът Дончо Барбалов при ревизия на ремонтни действия на ул. " Филип Кутев ". Барбалов изненадващо разгласи, че строителството по улиците " 6-ти септември " и " Шишман " стопира - не се разбра тъкмо докога. Дейностите се анулират поради ненадейно изскочила информация за идна замяна на топлопровод от страна на " Топлофикация ". " От " Топлофикация " получихме информация, че се постанова да се подмени топлопровод по ул. " Шишман " и част от " 6-ти септември ". Топлопроводът е изграждан 1962-1963 година и от този момент не е юридически ремонт ", изясни Барбалов. За 2018 година по трасето имало 9 повреди. Затова от " Топлофикация " са оповестили поръчка за ремонта. Не е ясно за какво това не е в съгласие с общината, след като около ремонта непрекъснато се шуми и подмяната на топлопровода евентуално е планова. Барбалов изясни, че ремонтът на двете улици ще се отсрочи за 2020 г. Това евентуално значи, че ще бъде заплатен от бюджета на общината, а не с европейски средства в границите на плана за реорганизация на централната градска част.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР